Fiets, bekijk en beluister

Fiets samen met Den Haag Fietst! door de stad en beluister audiofragmenten over de iconische gebouwen die Den Haag rijk is.

In de nieuwe fietsenstalling van Den Haag Centraal fiets je langs een verlichte wand waarop de iconische gebouwen van de stad zijn afgebeeld. De fietsroute Fiets, Bekijk en Beluister start in de ondergrondse stalling en voert je met audiofragmenten langs alle gebouwen die je op wand ziet.

Wat weet jij bijvoorbeeld over het Vredespaleis, de Koninklijke Bibliotheek of het Kunstmuseum Den Haag? Wist je bijvoorbeeld dat het Mauritshuis het toppunt is van een dure smaak van een rijke Haagse ondernemer? Dat de skyline van Den Haag is gebouwd op de grond waar ooit de zwarte Madonna stond, de bekendste sociale woonflat van Nederland die ook wel ‘de gevangenis’ werd genoemd? En waar komt de bijnaam ‘Haagse tieten’ eigenlijk vandaan?

Stops en fotomomenten

De route heeft 10 stops waar je een audiofragment kunt beluisteren. Ook zijn er fotopunten om instagramwaardige foto’s te maken met de bekende gebouwen van de stad op de achtergrond. Even zitten? In de route zijn prettige rustplekken vermeld.

Fietsenstalling startpunt

De fietsenstalling Den haag Centraal is het perfecte startpunt om de stad te ontdekken. Met je eigen fiets, ov-fiets of een huurfiets. Ook is er de komende maanden extra veel te zien en te beleven in de fietsenstalling vanuit het culturele programma Take a Brake dat de ruimte in de stalling benut voor kennis, cultuur en inspiratie.

Nu stedentrips in het buitenland niet kunnen, is dit de ultieme kans om Den Haag beter te leren kennen. Of bekijk je eigen stad eens met nieuwe ogen. Dat doe je natuurlijk op de fiets!

Check de online routekaart op Fiets, Bekijk en Beluister op je telefoon of pak de papieren versie vanaf eind mei mee bij de fietsenstalling onder het station.