‘Ik had nooit gedacht dat ik er zo van zou genieten’

Fiets & geniet

Remmelt C. Mastebroek (36) fietst elke dag naar zijn werk. “Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik vroeger elke dag met de auto naar mijn werk ging. Ik geniet nu veel meer.”

“Ik fiets dagelijks van Monster naar mijn werk in ziekenhuis HMC Westeinde. Dat doe ik op mijn nieuwe gravel bike, een racefiets met dikke banden. Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik vroeger elke dag met de auto naar mijn werk ging. Ik geniet nu veel meer.

Als verpleegkundige op de intensive care zijn mijn dagen intensief. Het is heerlijk om na werk mijn kop leeg te fietsen in de natuur. Als ik dan thuiskom na deze tocht, heb ik weer alle ruimte voor mijn vrouw en kinderen van 4, 2 en ons baby’tje.

Tijd voor jezelf

Het begon allemaal toen mijn vrouw en ik het idee van een tweede auto bespraken. Ik wilde allesbehalve twee auto’s voor de deur! Wij zijn veel met duurzaamheid bezig en dit staat er voor mijn gevoel haaks op. Maar de realiteit was, dat als ik om het weekend moest werken, mijn vrouw nergens heen kon met de kinderen.

Nooit gedacht dat ik het zo heerlijk zou vinden! Soms neem ik even pauze met een kopje koffie uit de thermoskan. Echt even een eigen momentje. Dat is schaars als vader van jonge kinderen.

Mentale gezondheid

Ik fiets altijd een paar kilometer om, omdat ik dan langs de zee rijd. ’s Ochtends de zeewind in je gezicht is helemaal top! Soms kan het ook guur zijn, zeker in de winter. Maar ik ben van mening: slecht weer bestaat niet, alleen slecht gekleed.

Ik merk het aan mijn conditie dat ik zoveel fiets, maar misschien nog wel belangrijker: mijn mentale gezondheid. Ik kan je zeggen: contact met de natuur doet de mens goed. Asfaltwegen, boze mensen, uitlaatgassen doen de mens geen goed. Aarden en ontladen wel. Nu ik dit gewend ben, wil ik nooit meer met de auto!”

Fiets&

Goedkoper, groener, gezonder en vaak net zo snel. De fiets is het beste vervoermiddel voor in de stad. Fiets & kom op tijd, bespaar, voel je vrij en geniet… Wat levert fietsen jou op? Deel jouw fietsverhaal op social media met #Denhaagfietst of laat het ons weten.