Den Haag zoekt 1.000 gebruikte kinderfietsen

De gemeente zamelt van 20 april tot en met 30 mei 2021 niet gebruikte kinderfietsen in. De Haagse inzamelactie is een onderdeel van het Kinderfietsenplan van de ANWB. Dit plan zorgt ervoor dat ieder kind een fiets heeft. Heeft u een niet gebruikte fiets? Geef deze dan weg.

Staat er in uw schuur of kelder een kinderfiets die u niet meer gebruikt? Lever deze dan in bij 1 van de inleverpunten in Den Haag. Tijdens de inzamelactie kunt u terecht bij:

 • de Afvalbrengstations van HMS (bij voorkeur niet op zaterdag, omdat het dan heel druk is op de afvalbrengstations)
 • Biesieklette Leyweg en Kranestraat
 • Stichting Leren Doen
 • het hoofdkantoor van de ANWB
 • Fietsdepot Haaglanden
 • Haagse Stadsboerderijen:
  • Gagelhoeve, Mient 210, woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 14.00 uur, 070-3257239
  • Landzigt, Aristoteleslaan 143, woensdag t/m zondag van 11.00 – 14.00 uur, 070-4447595)
  • Op den Dijk, Bovendijk 141, dagen dat het kan: woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 14.00 uur, 070-3965991

Voor de Haagse Stadsboerderijen: graag bellen voordat u komt of een mailtje sturen naar stadsboerderijen@denhaag.nl.

De locaties vindt u op de kaart van de ANWB.

U kunt fietsen met wielmaten tot en met 28 inch inleveren. Naast stadsfietsen zijn ook andere soorten (kinder)fietsen welkom. Kinderen kunnen opgeknapte mountainbikes en racefietsen bijvoorbeeld ook in sportcentra gebruiken.

1 op de 9 kinderen in Nederland heeft geen eigen fiets. De gemeente vindt het belangrijk dat ieder kind op de fiets naar school, vriendjes, sport of een andere activiteit kan gaan. Daarom doet Den Haag mee met het ANWB Kinderfietsenplan. De gemeente verzamelt fietsen, knapt ze op en zorgt dat ze bij de juiste kinderen terechtkomen.

Samenwerking

Voor het Kinderfietsenplan werkt de gemeente samen met een groot aantal partners in de stad. Denk daarbij aan Stichting Leren Doen, Stichting Leergeld, Voedselbank, Ooievaarspas, Breed Actief, de Fietsburgemeester, Stichting Welzijn en Biesieklette.

Fietsen opknappen

Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden van een veilige fiets. Kinderen kunnen bij Leren Doen ook hun fiets laten onderhouden.

Vragen

Heeft u vragen over de actie? Stuur dan een mail naar: denhaagfietst@denhaag.nl.