Fietsroute: Van Kas tot Kust

De fietsburgemeesters van Den Haag en het Westland organiseren op 15 april samen de fietstocht ‘Van Kas tot Kust’, of zoals ze het zelf zeggen: ‘een Haags-Westlands toggie’.

Vanaf 12.30 uur kunnen fietsers die mee willen doen zich verzamelen bij Villa Ockenburgh, Monsterseweg 4 te Den Haag. Daar vertrekt de stoet om 13.00 uur. De tocht eindigt een uur later weer in Ockenburgh. Remco de Rijk en Karin Zwinkels wilden als fietsburgemeesters van Den Haag en Westland al langer samen iets organiseren om de banden aan te halen tussen de twee fietsgebieden. Nu is er dus ‘een Haags-Westlands toggie’.

Voor kinderen is er op deze dag een speciale fietstocht. Bij villa Ockenburgh wordt een uitdagend verkeersplein ingericht waar kinderen veilig kunnen (leren) fietsen.

Live muziek
Op 15 april hopen zij dat veel fietsers uit de omgeving meefietsen in een bonte stoet. Onder begeleiding van live muziek slingert de tocht zich via fietspaden door de duinen naar de kassen. Met deze mooie fietsroute ontdek je hoe mooi de omgeving van Ockenburgh is. Een van de parels in Nationaal Park Hollandse Duinen is de brede kuststrook van Hoek van Holland tot aan Hillegom.

Met ‘Van Kas tot Kust’ willen de fietsburgemeesters ook het fietsforensen en het recreatief fietsen tussen Westland en Den Haag promoten. Voor de organisatie krijgen zij hulp en ondersteuning van ‘de Haagse Kettingcast’ en van de fietsersbond Westland.

Iedereen is welkom met zijn of haar eigen fiets. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Bekijk de flyer:

Ga zelf op pad
Fiets je liever op jezelf? Er zijn verschillende Van Kas tot Kust-routes langs mooie punten tussen Westland en Den Haag: